“Kies voor jezelf” iedereen roept het, maar hoe doe je dit? (Deel 2)

Iedereen zegt het, maar doe het maar eens. In mijn vorige blog, deel 1 heb ik je al vertelt dat kiezen voor jezelf  helemaal niet makkelijk is, maar dat het zeker niet onmogelijk is.

Middels mijn blogs en video’s leer ik jou ‘Hoe word ik mijn Eigen Coach?’
Hoe leer ik te kiezen voor mijzelf? Hoe krijg ik grip op mijn emoties en lastige situaties thuis en op mijn werk? Hoe ontvang ik liefde? Hoe voel ik mij weer vrouw, zacht, sensueel, speels en mooi? Hoe sta ik open voor alle geschenken die ik diep van binnen wens?

Stap voor stap neem ik je mee ‘Hoe je eigen paradijs te creëren en je verlangens om te zetten naar werkelijkheid. Stap voor stap help ik jou om weer te zijn wie je in essentie bent.

 

Stop met wachten op, hopen op, eindeloos zoeken naar…
De afgelopen maanden spelen bij mij zoveel veranderingen op fundamenteel niveau. Het gaat bij mij in een stroomversnelling. Mijn lief, Marius, en ik zijn weer bij elkaar en we gaan zelfs samenwonen. Net wanneer ik eind juli dit jaar als een heldin besloot om verder te gaan zonder de liefde van mijn leven.

Ik moest ophouden met stilstaan, wachten op, hopen op, eindeloos zoeken naar oplossingen, concessies doen… Ik was zo klaar met het gevoel van stilstaan in mijn leven. Het voelde als loslaten en opgeven, opgeven waar ik zo sterk in geloof. Opgeven wat mijn hart voelt en weet. Is dat goed of fout? Is dit waarheid? Wat ik namelijk in werkelijkheid deed, is kiezen voor mijzelf. Ik kwam weer in beweging.

Hoe eng ik het ook vond, alles in mij voelde dat deze stap klopte om te doen.
Ik koos weer voor beweging en ruimte voor nieuwe energie, nieuwe mensen ontmoeten, inspiratie krijgen en ontdekken wie ik nog meer ben.

 

Als je doet wat je altijd al deed….
Als je alles blijft doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.

Lukt het niet om uit je lastige situatie te komen? Ga dan op zoek naar nieuwe mensen, nieuwe activiteiten. Kom in beweging! Oordeel niet over de beweging die je diep van binnen wenst. Het is je hoofd met al haar overtuigingen die je belemmeren. Maar is het de waarheid van je hart?

Het is wellicht eng om nieuwe activiteiten aan te gaan. Alleen op pad gaan. Iets onbekends uitproberen wat je niet kent of waar je niemand kent. Echter de voldoening is zo groot. Juist door nieuwe activiteiten aan te gaan, ontmoet je nieuwe mensen. Krijg je nieuwe inzichten op je kijk in het leven en ontvang je juist de energie die je nodig hebt. Ontvang je juist de liefde die je nodig hebt. Vaak krijg je hulp en precies wat je nodig hebt uit de meest onverwachtse hoeken.
Je maakt ruimte voor jezelf om dat te doen wat je hart wenst. Zelfs als je hoofd nog niet weet wat dit is, je hart weet het wel.

 

Ondanks alle uitdagingen, volg je hart en heb vertrouwen
In de tijd dat Marius en ik uit elkaar waren, kregen wij beiden nieuwe energie door in een andere omgeving te zijn. Aan te gaan wat we beiden individueel nodig hadden. Elkaar loslaten. Het was de meest moeilijkste tijd voor mij. Nooit had ik gedacht dat deze weg zou leiden naar ons samenzijn en ons samenwonen.

Je kan je wel voorstellen dat ik de afgelopen maanden een paar meter boven de grond zweefde. Mijn lief en ik waren weer samen en hoe. Elke dag voelde als een geschenk. Echter bij elke grote verandering hoort ook uit je comfort zone stappen. Lastigheden ervaren vol heftigheid en chaos. Dus vandaag de dag ben ik weer met beide benen op de grond.

Belangrijke beslissingen moesten worden genomen. Waar samenwonen, hoe omgaan met co-ouderschap, wennen aan een nieuw gezin. Emotionele druk door veranderingen gaf een goede vertroebeling op ons heerlijk liefdesgevoel.

Kiezen voor je dromen betekent een andere beweging maken dan je gewend bent. Openstaan voor het onbekende en voor je gevoel iets anders loslaten en koesteren in je hart.
Ondanks de chaos en zelfs de pijn en angst die ik af en toe ervaar, volg ik mijn hart en heb ik vertrouwen.

 

Kiezen voor jezelf betekent voelen wat jij nu nodig hebt en openstaan om dit volledig te mogen ontvangen
Tien jaar geleden koos ik voor onafhankelijkheid, weer ontdekken wie ik ben, mijzelf voeden met alle liefde die ik nodig had. Een belangrijke tijd die nodig was voor mijzelf, nadat ik mij volledig had weggeven in mijn leven.  Nu is de liefde van geven en ontvangen weer in balans in mijzelf.

Tegenwoordig kies ik ervoor om vol te leven, mijn hart open te houden en samen te leven. Samen alles delen.

Kiezen voor jezelf betekent voelen wat jij nu nodig hebt en openstaan om deze geschenken volledig te mogen ontvangen.

 

De kracht van het uitspreken van je intentie 
Alleen maar voelen wat je niet fijn vindt en niet wilt in je leven brengt je niet verder. Het gaat om leren voelen en uitspreken wat je WEL wilt. Zelfs als je niet weet hoe dit in detail er uit zal zien. Ik spreek elke dag mijn hartintentie uit.
Bijvoorbeeld: “ik sta open voor de geschenken van ruimte in overvloed”.
“Ik sta open om in verbinding te zijn met mijn goddelijke liefde, de bron en de wijsheid van het universum.”  “Ik sta open voor een leven in gemak, harmonie en overvloed.”

Voel wat je wilt en stuur elke dag je hartintentie het universum in.
Zeg met aandacht en liefde hardop of in jezelf: “ik sta open om …. (vul je hartsverlangen positief geformuleerd in)”.

Door het uitspreken van een intentie trek je op energetisch niveau dat aan wat je wenst.
Je ontvangt geschenken in de vorm van o.a. oplossingen, nieuwe ideeën, innerlijke schoonmaak, ontmoetingen, inzichten, hulp, teksten, trainingen.

Precies dat wat je nodig hebt, ontstaat. Als vanzelf spreidt zich een weg voor je open. Een weg die je eerst niet zag. Zo magisch!

 

Toeval of de magie van Liefde?
Voordat ik met intenties begon te experimenteren, vond ik dat ik niets te verliezen had. Het kost mij geen geld en nauwelijks tijd. Het enige wat het van mij vraagt is, bewust voelen wat ik WEL wens in mijn leven. Ik leerde mijzelf aan elke dag mijn hartintentie uit te spreken. Elke ochtend neem ik hiervoor 5 minuten tijd voordat ik opsta. Ik adem drie keer diep in en uit en ik voel mijzelf. Ik maak verbinding met mijzelf. Ik voel mijn hart met al mijn gevoelens. De woorden van mijn hartintentie ontstaan vanzelf.

De magie van Liefde begint te werken…
De eerste keer…toeval? De tweede keer… tja zou weer toeval kunnen zijn. Ik moet je eerlijk zeggen. Het klopt zo enorm dat ik niet eens het gevoel had, dat het toeval was.
Ik voelde het komt door mijn hartintentie. Ik weet dat ik mijn paradijs bewust creëer, omdat ik liefdevol mijn Eigen Coach ben. Ik voel mij in verbinding met mijn bron, mijn liefde, waardoor ik tot veel meer in staat ben dan ik ooit heb gedacht.
Ik ben in staat om mijn hemel op aarde te creëren.

Dit is wat er in de zomervakantie gebeurde omdat ik heel duidelijk mijn intenties uitsprak. Ik stond open om de geschenken van goddelijke liefde te ontvangen. Ik koos om mijn horizon te verbreden met nieuwe open relaties in welke vorm dan ook. Een berg met liefde in de vorm van bijzondere ontmoetingen, tantra, festivals, dancings, nieuwe vrienden, avonturen, inzichten, groei als vrouw en nu een prachtige relatie waar ik u tegen zeg ontstonden. En dit in twee maanden tijd. Niet normaal zo snel…

 

Gun jezelf jouw eigen paradijs
Ik wens ook voor jou dat jij in gemak, harmonie en overvloed je eigen paradijs kan creëren. Dat je leert je Eigen Coach te worden om je verlangens om te zetten naar werkelijkheid. Om een leven te krijgen dat past bij je hart en je diepste verlangens. Te zijn wie je in essentie bent.

 

Alles begint bij een nieuwe beweging maken. Een beweging die je uit je comfort zone haalt. Een beweging die alles doet veranderen.

 

Welke beweging ga jij maken om te kiezen voor jezelf?
Welke hartintentie spreek jij vandaag uit?

 

Ik ben heel benieuwd naar je reactie. Laat het mij weten via het commentveld onder mijn blog.

 

Ben je nieuwsgierig naar meer inzichten en tips over ‘Hoe word ik Liefdevol mijn Eigen Coach?’ Over enkele dagen ontvang je het vervolg van mijn serie ‘Kiezen voor jezelf, hoe doe je dit?’

Is dit onderwerp ook erg interessant voor iemand die je kent. Voel je vrij en deel mijn blogs. Dank je!

 

Heb je vragen of wil je kennismaken met mij via een gratis skypesessie? Stuur een bericht via het contactformulier.

 

Ik wens je magische dagen toe vol liefde, licht en leven.

 

Met al mijn liefde,
Ninan