“Life is like a dance, feel the rhythm and you are always in the flow.”

2014-08-18 19.45.59Dit is mijn levensmotto en gebaseerd op één van mijn grootste passies: dansen.
Vroeger danste ik heel veel. Ik zat op ballet, jazzballet, salsa, zumba en ik was vanaf mijn 15e altijd op de dansvloer te vinden in de discotheek. Dansen geeft mij een gevoel van vrijheid en verbinding. Dansen heeft nu voor mij een andere vorm gekregen, nl: ik ga dansend door het leven met mijn kernwaarden vrijheid, verbinding, liefde, bouwen en eigenheid.

Mijn overtuigingen waren mijn eigen gevangenschap

Ik heb tot ongeveer mijn 36e enorm veel last gehad van in de belangstelling staan, mij waardevol voelen en openstaan voor mijn innerlijke en ook uiterlijke schoonheid. De maandagochtend kringgesprekken op de basisschool waren mijn “worst nightmares”. Vertellen hoe mijn weekend was geweest en dan 30 ogen op mij gericht. Op de dansvloer danste ik altijd ingetogen en met mijn ogen dicht, afgesloten van anderen, dansend in mijn eigen wereld. Was ik mooi gekleed en liep ik langs een terras, keek ik altijd naar beneden en voelde ik mij ongemakkelijk. Een goed tarief vragen voor mijn coachsessies, durfde ik niet. Het liefst gaf ik het voor weinig of gratis.

De littekens die mij getekend hebben, hebben mij ook kracht gegeven

Ondanks dat ik ook veel mooie herinneringen heb aan mijn jeugd, is deze niet makkelijk geweest voor mij. Ik heb weinig veiligheid gekend toen ik jong was. Toen ik 9 jaar oud was, was ik seksueel misbruikt. Thuis vochten mijn broers en ik dagelijks met elkaar. En uit onmacht en frustratie sloeg onze vader ons met de riem, als we te veel lawaai maakten. Ik had vele daden in mijn geest gebagatelliseerd: “Aah vechten dat doen toch alle broers en zussen, dat hoort erbij”, “Slaan met de riem, is toch normaal in elk Surinaams gezin”, “experimenteren met seks doen we toch allemaal op bepaalde leeftijd”. Ja mijn geest was een ster in het verbloemen van de waarheid. Ik ontkende mijn gevoelens: de pijn, het verdriet, de vernedering, onwaardigheid, angst etc.

Ik had enorm veel destructieve overtuigen, gevoelens en patronen opgebouwd. Aanval is de beste verdediging…deze kende ik maar al te goed. Ik had altijd moeizame relaties, financiële problemen, grote ambities maar weinig omzet. Ik moest altijd vechten om gelukkig te zijn. Een gemakkelijk leven koos ik niet voor, dat was te saai. Ik koos altijd voor uitdaging en dynamiek…
Met al mijn overtuigingen was het niet gek dat mijn potentiële klanten mij niet zagen, niet wisten wat ik deed en voor hun kon betekenen. Ik speelde verstoppertje! Ik was het niet waard om zichtbaar te zijn. Het was niet gek dat ik thuis jarenlang een tikkende tijdbom was vol irritatie. Ik hield niet van mijzelf, ik gaf geen grenzen aan voor mijn balans, rust en me-time. En het was ook niet gek dat ik moeite had veilig te voelen bij anderen, anderen lief te hebben en in verbinding te zijn. Mijn eigen innerlijke overtuigingen en patronen zaten niet alleen mij in de weg, maar ook mijn business.

De kaart is niet het gebied

2014-03-07 20.50.31Vanaf 2007 heb ik diverse opleidingen, internationale trainingen en trajecten gevolgd. Empowering en transformatie op zoek naar mijzelf, mijn potentieel en vooral het weer gelukkig en trots zijn met en op mijzelf in life & business.  In 2011 kreeg mijn leven pas echt een grote shift zowel  in business als persoonlijk.
Ik starte toen mijn eigen bedrijf en ik besloot één belangrijk iets: Ik neem mijzelf en mijn bedrijf serieus! Door volledig een andere mindset aan te leren, leerde ik mijzelf mijn eigen dromen waar te maken. Niet alleen ben ik mijn allergrootste angsten aangegaan, ik heb ook kanten van mijzelf ontdekt die ik nooit wist dat deze bestonden. Ik heb mijzelf vaardigheden aangeleerd waar ik anderen altijd om benijdde. Ik had nooit gedacht dat ik kan wat ik nu kan.

10Alles is leerbaar en maakbaar als je een goed motief hebt om je wilskracht, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid in te zetten.

Elke dag stimuleerde ik mijzelf uit mijn comfortzone te stappen: practice what you preach.

Ik ging mijn angsten aan door ze te voelen, doorleven en omarmen. Zodat erkenning voor dat wat is ontstaat. Onvoorwaardelijke liefde, vrijheid en uiteindelijk heelheid krijgen de ruimte. Heelheid in mijzelf.

Ik heb mijzelf nieuwe vaardigheden, gewoontes, overtuigingen en patronen aangeleerd. Mijzelf gevoed met mooie nieuwe herinneringen. De vrouw die je nu ziet, was ik enkele jaren geleden zeer zeker niet. En ik had je volledig uitgelachen als je dit voorspeld had.

Hoe zou de waarheid zijn als jouw perceptie, overtuigingen en gevoelens veranderen? Welke deuren gaan dan open?
Als je hier van bewust bent, net als ik, dan wordt het leven één groot speelveld vol met leuke uitdagingen, groei en grootsheid.

2014-11-10 20.41.56Ik weet precies hoe het voelt om in het verleden ontkracht te zijn en ik weet ook precies hoe het voelt om weer 1000% in mijn kracht & liefde te staan. Om mij groots te voelen en manifesteren in life & business. Van mini-me naar maxi-me te transformeren.

Dit gevoel, deze liefde, dit geluk en succes, dit allemaal wens ik jou ook. Dit is mijn why!

Hoe zou jij het vinden om bij de hand te worden meegenomen om jouw schoonheid, liefde en (zachte) kracht weer te ontvangen en om te zetten in een succesvol leven & business? Je hoeft het wiel niet opnieuw en alleen uit te vinden.

 

Honderden vrouwen en mannen zijn je voor geweest en heb ik de afgelopen jaren mogen verrijken door coaching, trainingen en inzichten. Lees hier hun ervaringen.

The sky is the limit, open your mind and everything is possible!

Als ik het allemaal kan, kan jij het ook. Ik heb geleerd hoe. Wil je het ook leren?

Afb Ontvang gratis tips met call to action