Ontspanningsmeditatie oefening in de natuur

Heb je het gevoel dat je hoofd uit elkaar knalt van allemaal gedachtes? Soms zelfs destructieve gedachtes?
Heb je het gevoel overzicht te verliezen?
Verlang je weer om in contact te zijn met je gevoel en wie je bent?
Verlang je naar rust in je hoofd en ontspanning in jouw lichaam?

Tegenwoordig ervaren wij continue stress in ons hoofd en in ons lichaam. We eisen te veel van onszelf. Perfectionisme, angst om te falen, hard zijn voor ons zelf, sterk moeten zijn, zijn o.a. redenen om altijd door te gaan in onze eigen rat-race. We hollen achter onze eigen “moeten” aan. Alles moet en het liefst nu. Onze hele westerse maatschappij is hiermee besmet.

Hoe zorg je er nu voor dat je weer stapt uit je eigen rat-race? Hoe maak je weer contact met je eigen gevoel en word je weer bewust van jezelf, je eigen wensen, dromen en verlangens?
Hoe zorg je dat je weer ontspannen naar bed gaat om weer uitgerust op te staan?
En hoe zorg je dat je stemmen in je hoofd verminderen?

Dagelijks een ontspanningsoefening doen, helpt al om weer je zelf te zien. Weer contact te maken met je lichaam, geest en ziel.

In de volgende ontspanningsmeditatie oefening neem ik je mee in de geluiden van de natuur en mogen al je gevoelens, al je spanningen en emoties er zijn om vervolgens rustig los te laten.

Geniet van de rustige en mooie geluiden die elke dag om ons heen zijn. Stil staan om te luisteren en de rust te ontvangen om er volledig en onvoorwaardelijk te mogen zijn in het hier en nu.

Deze oefening mag je zo vaak doen als je zelf wenst.

 

Tip:

Mindfulness zorgt ook voor het leegmaken van je hoofd (destructieve gedachtes en stemmen).
Sta elke dag in je huis, buiten en op een locatie 5 minuten stil.
Voel waar je bent, voel je kleding om je lichaam, voel je lichaamsdelen.
Ruik welke geuren om je heen hangen en welke geluiden je hoort. Welke gevoelens gaan door je heen? Wees bewust waar je bent en wat het met je doet. Voel de energie binnen in jou en voel wat alles met je doet.
Laat dit 5 minuten (of langer) onvoorwaardelijk er zijn en ontvang de schoonheid van alles wat is.

Door bewuster aanwezig te zijn, grond je. Gronden zorgt ervoor dat je in contact bent met jezelf. Je bent aanwezig. Gronden zorgt ervoor dat je creatief bent en ook in staat bent om je creaties goed te manifesteren. Ideeën worden omgezet in acties en resultaat.
Door bewust aanwezig te zijn, maak je ook beter contact met jezelf en anderen, waardoor je ook beter weerstand kan bieden waar nodig is, assertiever reageert, pro-actief handelt etc.

 

Boekentip: de kracht van het nu, Eckhart Tolle

 

 

Love & Power
Ninan